Osnovna pitanja o streamanju glazbe na vašem poslovnom mjestu i odgovori na njih:

Gosti koji posjećuju vaše poslovne lokacije navikli su na specifičan izgled i dojam prostora koji očekuju od vašeg brenda. Bitan dio tog dojma čini glazba. Izbor glazbe često pada na menadžera ili neke zaposlenike.

To znači da tehnički dio odabira glazbe i upravljanja popisom pjesama utječe na to koliko vremena i energije možete potrošiti na stvari koje su najvažnije – vaše goste i iskustvo koje imaju. Treba uzeti u obzir i legalnost puštanja glazbe u poslovnom okruženju putem svog mobilnog telefona, tableta ili nekog drugog uređaja bez odgovarajuće licence.

1. Kako odabrati pravu glazbu za svoju tvrtku koja će se uklopiti u vaš brend?

Ne postoji jednostavan odgovor na ovo pitanje, ali postoje neke jasne smjernice koje možete koristiti i slijediti kako biste doveli svoje poslovanje tamo gdje treba biti u smislu glazbenog izbora, identiteta branda i iskustva gostiju. Zamislite hotelsko predvorje ili recepciju, gdje gosti provode vrijeme na prijavi/odlasku ili čekanju u predvorju prije večere u vašem restoranu. Ovdje postoje bolji izbori od puštanja rock ili techno glazbe. Ali čak i uz očigledan primjer, prirodna atmosfera koju želite stvoriti mogla bi biti nedostižna vašim zaposlenicima na recepciji ili voditelju restorana.

Meridian Chapters vam pomažu da donesete pravi izbor glazbe na različitim lokacijama. Razmislite o svojim idealnim i stvarnim kupcima i osjećaju koji žele imati dok provode svoje vrijeme na vašoj lokaciji. Žele se osjećati dobrodošli i ugodno provoditi vrijeme dok troše svoj novac. Sve u svemu, žele ugodno iskustvo.

Razmislite o svim ulaganjima u vizualni doživljaj vašeg hotela, dekor, zidove, rasvjetu… Zašto bi glazba trebala biti zanemaren faktor u stvaranju vašeg potpunog doživljaja?

Čak i ako imate na umu izvrsnu playlistu ili miks, ne zaboravite na svoje osoblje koje provodi više vremena u hotelu nego gosti. Nitko ne želi stalno slušati istu glazbu!

Meridian Chapters Blog 01 - Opulent Hotel Lobby with Grand Piano

2. Trebaju li različite vrste poduzeća imati različite pristupe odabiru glazbe?

Da, nisu svi npr. hoteli iste vrste. Neki su više orijentirani na obitelj, neki su više orijentirani na luksuz, a drugi su namijenjeni mlađoj publici.

Svako je mjesto jedinstveno na specifične načine. Svi poslovni tipovi trebaju uzeti u obzir kvalitetu glazbe i izbor popisa za reprodukciju kako bi postigli željeni ambijent.

Mi radimo na popisima za reprodukciju, tako da ne morate brinuti o tempu, žanrovima i ažuriranjima. Naša je usluga bez reklama, tako da nema prekida i najava u vašim prostorijama osim ako ne želite da se prikazuju prilagođeni oglasi za vašu vrstu poslovanja!

3. Koja je razlika između glazbe bez naknade i Meridian Chaptersa?

Glazba bez naknade ima jednu prednost: glazba ne mora imati licencu za reprodukciju na vašoj lokaciji.

Ali vaši će gosti čuti samo nepoznatu glazbu. Gubitak prihoda koji može nastati jer gosti ne uživaju u glazbenom iskustvu vašeg hotela daleko je skuplji od korištenja vrhunske usluge poput naše.

Licencirana glazba je bolji izbor za vaš posao i imidž branda. Postoji veća raznolikost u prilagodbi popisa pjesama. Stalno otkrivanje nove  nelicencirane glazbe može biti veliko iskušenje za vaš brend.

Korištenje bez naknade ometat će vašu mogućnost prilagodbe i finog ugađanja glazbe jer su izbori ograničeni.

Meridian Chapters Blog 01 - Hotel Lobby Reception With Music Speaker Abstract

4. Kako tehnički dio utječe na reprodukciju glazbe na vašoj lokaciji?

Kada su svi detalji dobro složeni, glazba koju puštate na svojoj lokaciji je šlag na torti. Vaš brand dolazi do punog izražaja.

Mi vam možemo pružiti tehničku podršku i savjetovati vas kako izabrati najbolju glazbu za vašu jedinstvenu lokaciju. Tehnički dio realizacije, vizualizacije i projektiranja prostora obavljamo preko naše partnerske tvrtke koja uglavnom radi sa Bose ozvučenjem.

Pazimo na kvalitetu signala i imamo višu brzinu streaminga kako bismo olakšali glazbenom sustavu da reproducira glazbu na odgovarajućoj glasnoći. Vaša bi glazba trebala biti prisutna u svim područjima, ne preglasna ali i nikada pretiha da biste je primijetili.

Distribucija zvučnika igra veliku ulogu u ovom faktoru jer će, više manjih zvučnika u ravnini sa stropom imati bolju distribuciju od centralnog stereo sustava čija je glasnoća pojačana da dopre do druge strane prostora.

5. Zašto ne mogu koristiti YouTube, Spotify ili drugu uslugu streaminga za svoju glazbu?

Postoje zakoni o autorskim pravima koji sprječavaju komercijalne tvrtke da koriste osobnu uslugu streaminga (Youtube, Spotify itd.), što znači da imate pravo na novčanu kaznu od strane vlasti ovisno o tome koju uslugu streaminga glazbe koristite.

Postoji razlika između puštanja glazbe u automobilu, kod kuće ili na telefonu i puštanja glazbe u komercijalnom okruženju jer potonje pomaže vašem poslovnom cilju zarađivanja novca.

Meridian Chapters brine o naknadama za streaming, tako da se možete osloniti na nas. Usluge streaminga glazbe koje ljudi osobno koriste plaćaju različite licence kako bi mogli streamati ili reproducirati u komercijalnom okruženju.

Meridian Chapters prati popise za reprodukciju koji se streamaju i plaćaju naš dio naknade za licenciranje središnjem tijelu, koje zatim distribuira naknade za streamanje izvođačima i diskografskim kućama čija se glazba streama i reproducira u vašem mjestu.

Više je prednosti korištenja profesionalne usluge strujanja. Osim što je bez reklama, što znači da nema prekida u vašem prostoru, licencirani streaming glazbe može donijeti najbolje raspoloženje na vašu lokaciju ovisno o dobu dana, posebnim prilikama i identitetu branda.

Meridian Chapters Blog 01 - Hotel Manager Office

6. Kako mogu znati jesam li odabrao pravu glazbu za svoj posao?

Jedan od najznačajnijih pokazatelja uspjeha u ovom rasponu je kada vaši gosti komentiraju i hvale vaš izbor glazbe i pokušavaju saznati koje pjesme sviraju.

Slobodno eksperimentirajte s različitim kanalima, ali činite to samo ako imate pravi izbor za svaku zonu koju ima vaša lokacija.

Vaše osoblje također može dati dobre povratne informacije o glazbi u kojoj gosti najviše uživaju.

Također, zapamtite da ako je vaš tim zadovoljan izborom glazbe, vjerojatnije je da će se angažirati s gostima i ponuditi još bolje iskustvo u cjelini! Dobro odabrana glazba može značajno utjecati na vašu zaradu.

Za kraj, odabir najbolje glazbe za vaš hotel zadatak je s kojim se morate malo potruditi. Glazba koja svira u pozadini vaših zajedničkih prostora trebala bi odražavati brendiranje i viziju vašeg hotela i poslovanja.

Ovdje u Meridian Chaptersu, snagom glazbe pružamo vau faktor iskustvu vaših gostiju.

Mi krojimo svoje popise za reprodukciju kako bismo poboljšali sveukupno iskustvo gosta, a s našim najsuvremenijim medijskim playerima hotelima je jednostavno implementirati naše usluge i upravljati njima.

Uz našu pomoć, hoteli mogu ponuditi savršenu pozadinsku glazbu za poboljšanje iskustva gostiju u svakom području, od spa centra do teretane. Ako ste zainteresirani za naše usluge, kontaktirajte nas još danas kako biste dobili ponudu.

Meridian Chapters Logo

Ivan Boban

info@meridianchapters.com
+385 99 4967 531