Ako ste vlasnik hotela, važno je pratiti trendove u industriji. Danas je iznimno bitno biti prisutan na platformama društvenih medija. Tko je znao da će Instagram, jednostavna aplikacija za fotografije, postati jedan od divova društvenih medija?

Toliko ljudi dijeli svoje fotografije, misli i ideje putem ove platforme koja sadržaj stavlja u sve više formata. Danas i tvrtke slijede njihov primjer. Potrebno je sve više kako bi se gostima pružila udobnost i luksuzni sadržaji; u isto vrijeme, hoteli moraju biti “instagramable”.

Evo 7 načina kako svoj hotel učiniti prikladnijim za Instagram.

1. Jedinstveni Dizajn

Arhitektura i dizajn neke su od najkritičnijih hotelskih odlika. Uspjeh hotela ovisiti će o atmosferi koju uspije stvoriti za svoje goste. Ideja je gostima pružiti iskustvo koje će pamtiti. Ako hotel ima prekrasnu rasvjetu ili unikatan dizajn, gosti će to htjeti objaviti na svom Instagram profilu. Osim pogodnosti koje hotel nudi, jedinstveni dizajn najbolji je način da se istaknete.

Meridian Chapters Blog 04 - Unique Design of a Hotel

2. Odlično Osvjetljenje

Odlično osvjetljenje osigurat će izvrsne Instagram fotografije U zatvorenim prostorima bez prirodnog svjetla odaberite umjetnu rasvjetu koja komplementira fotografije koje bi vaši gosti mogli objavljivati. Budimo iskreni: Instagram je aplikacija koja se temelji na fotografiji, pa će vam trebati idealno osvjetljenje da biste dobili savršenu fotografiju.

3. Lokacija Hotela

Lokacija vašeg hotela može igrati ogromnu ulogu u instagram promidžbi. Možda se vaš hotel nalazi u povijesnom centru grada ili u prirodi, okružen prekrasnim krajolikom. U tom slučaju ne smijete propustiti priliku da naglasite takvu prednost. Atraktivna lokacija hotela garantira dodatne postove na instagramu od strane vaših gostiju, što je odlična i besplatna reklama.

Meridian Chapters Blog 04 - Spacious luxurious and Well lit Hotel Lobby

4. Luksuzni Sadržaji

Ono što hotel čini jedinstvenim su luksuzni sadržaji koje drugi hoteli nemaju. Putnici  često posjećuju razne hotele tijekom godine.

Pretpostavimo da svaki hotel u kojem odsjedaju ima iste ili slične pogodnosti. U tom slučaju šanse za objavu o vašem hotelu ravne su nuli. Na primjer, luksuzni sadržaji uključuju coworking prostore, vanjske kupke, pakete za kućne ljubimce itd.

Osim toga, ugostiteljska industrija evoluirala je kako bi stavila naglasak na luksuz. Kako luksuz postaje sve traženiji, gosti sve više očekuju vrhunsku, personaliziranu uslugu hotelskog osoblja.

To uključuje prijateljski nastrojene profesionalce koji mogu stvoriti luksuzno iskustvo gosta. Pružajući luksuzne pogodnosti i način razmišljanja, vaš se hotel može izdvojiti i postati privlačniji potencijalnim gostima.

5. Fotografiranje Hrane

Kada ste zadnji put zagrizli hranu bez fotografiranja? Točno! Znate kako kažu: “Fotoaparat prvi jede.” Kad god smo na putovanju, na društvenim mrežama dijelimo sva svoja iskustva s hranom.

Sjajan kuhar koji stvara prezentabilna i ukusna jela veliki je plus. Fotografiranje hrane može i sigurno će vaš hotel učiniti vidljivijim na Instagramu.

Meridian Chapters Blog 04 - Luxury Hotel Rooftop Event with Guests

6. Organizirajte Događaje

Hoteli imaju prekrasne krovove, dvorišta i bazene na kojima možete organizirati događaje za svoje goste. Uključite ih u lokalnu kulturu i glazbu.

Oglašavajte događaj putem Instagrama i privucite strane i domaće goste. Smislite privlačan hashtag i vaš će Instagram poludjeti.

7. Influenceri

Influencer ima veliki broj pratitelja na društvenim mrežama i surađuje s brendovima kako bi promovirao usluge i proizvode svojoj publici. Kreatori digitalnog sadržaja su u porastu i bitno utječu na tržište.

Kako bi bili dostupniji Instagramu, hoteli bi trebali iskoristiti ovu priliku i surađivati s nekima od ovih pojedinaca. Dakle, kako ovo izgleda? Obično hoteli pozivaju influencere da odsjednu u hotelu.

Hotel od njih zahtijeva da objave svoje iskustvo na Instagramu. Što se tiče kreatora sadržaja, hotel im može ponuditi svoje usluge i smještaj.

Ključna Stvar

Ovi prijedlozi povećat će spominjanje hotela na društvenim mrežama i pomoći hotelu u stvaranju i razvoju branda. Evo bonus savjeta: potrebno je više od dijeljenja fotografija i iskustava na Instagramu.

Računom hotela treba dobro upravljati kako bi se izgradila snažna prisutnost na Instagramu. Predlažemo da izradite jedinstveni hashtag za svoj brend i potaknete svoje goste da ga koriste. Također, ne zaboravite obratiti pozornost na story highligh-e.

Sigurno je da je solidna prisutnost na društvenim mrežama ključna za ugostiteljsku industriju. Dijeljenja, komentari, lajkovi, pratitelji i spominjanja ključni su za hotelski posao. I zapamtite da je Instagram pristupačan i moćan način za stvaranje zajednice.

Meridian Chapters Blog 04 - Couple Lounging By the Pool of a Hotel

Kako Mi Možemo Pomoći?

Meridian Chapters stvoren je kako bi u Vaše hotele, restorane,  barove i druge uslužne objekte donio jedinstvenu glazbenu atmosferu. Naš tim glazbenih stručnjaka osmislio je premium playliste  koje kroz jednostavno plug & play rješenje na vašu lokaciju donose savršen izbor pozadinske glazbe.

MC tim prilagođava glazbeno iskustvo liste za reprodukciju na temelju doba dana, lokacije u kojoj glazba svira i vaše ciljane publike. Trenutno pružamo usluge na više od 30 lokacija. Nudimo kompletne usluge instalacije kao i savjetovanje o dizajnu glazbenih zona.

Kontaktirajte nas danas da biste dobili više informacija.

Meridian Chapters Logo

Ivan Boban

info@meridianchapters.com
+385 99 4967 531